Składniki:
0,5 l śmietany 30%
2 śnieżki
wiórki kokosowe 2 op
2 op migdałów w płatkach
2 białe czekolady
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki
Przygotowanie:
- upiec biszkopt (5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki)
Na białą masę kokosowo - czekoladową:
- 0,5 l śmietany 30%
- 2 śnieżki
- migdały
- kokos
- 2 białe czekolady
Ubić śmietanę, dosypać śnieżki i dalej ubijać mikserem, dodać wcześniej roztopione czekolady, które już ostygły i dalej ubijać. Potem dosypać migdały i 1.5 torebki wiórek kokosowych, ale mieszać już łyżką i wyłożyć na biszkopt i posypać resztą kokosu. Całość włożyć do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz