wtorek, 3 września 2013

Ciasto Rafaello


Składniki:
0,5 l śmietany 30%
2 śnieżki
wiórki kokosowe 2 op
2 op migdałów w płatkach
2 białe czekolady
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki

Przygotowanie:
- upiec biszkopt (5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki)

 Na białą masę kokosowo - czekoladową:
- 0,5 l śmietany 30%
- 2 śnieżki
- migdały
- kokos
- 2 białe czekolady


 Ubić śmietanę, dosypać śnieżki i dalej ubijać mikserem, dodać wcześniej roztopione czekolady, które już ostygły i dalej ubijać. Potem dosypać migdały i 1.5 torebki wiórek kokosowych, ale mieszać już łyżką i wyłożyć na biszkopt i posypać resztą kokosu. Całość włożyć do lodówki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz